Gobelin kussens zijn uniek en een tikkeltje gewaagd. De geweven sierkussens zijn van hoge kwaliteit en hebben een authentieke uitstraling. De middeleeuwse stijl past uitstekend bij landelijke woonaccessoires of een landelijke woonstijl.

 

Gobelin kussens als originele afwisseling

De term Gobelin staat voor een speciaal handgeweven wandtapijt, een schilderij in textiel. Vandaar ook dat alle kussens in Gobelin stijl van Gifts & More geweven zijn, om de oude stijl te behouden. De Gobelin stijl is al eeuwenlang populair en vooral de rijke en elite families hadden Gobelins in de woning hangen. De Gobelin stijl is nu terug. Het koninklijke gevoel dat de kussens geven zijn in combinatie met effen kussens een originele afwisseling. De Gobelin collectie van Gifts & More heeft prachtige geweven sierkussens, tochtkussens en kleden.

 

Sierkussens in Gobelin stijl

De sierkussens hebben een pied de poule of rood geblokte achtergrond, de voorgrond bestaat uit een afbeelding van verschillende dieren. De kussen hebben bijvoorbeeld een afbeelding van een teckel, een mopshond of een Jack Russell.  De kussens zijn als het ware een schilderij met als portret een dier. De dieren worden vaak afgebeeld als vorsten. Sommige kussens zijn helemaal in jachtstijl en afgebeelde dieren hebben dan ook een jachtoutfit aan, dit maakt de Gobelin stijl wat losser. Omdat een prachtig wandtapijt vroeger vaak alleen voor de adel bestemd was, zijn er ook vele sierkussens met paarden,  het edel dier.

 Gobelin sierkussen hondenGobelin tochtkussen

 

Voor elke woonkamer een Gobelin kussen 

Binnen de Gobelin collectie zijn er tweezijdige kussens, beiden kanten zijn bedrukt. Aan de ene kant is de voorkant van het dier te zien en aan de andere kant de achterkant. Een grappig effect voor op de bank. De Gobelin sierkussentjes zijn er in verschillende maten:

  • De kleine Gobelin kussen zijn 32 x 15 x 32 cm groot.
  • De half Gobelin kussen zijn 45 x 15 x 31 cm groot.
  • De standaard Gobelin kussen zijn 45 x 15 x 45 cm groot.
  • De tochtkussen Gobelin zijn 90 x 15 x 20 cm groot.

 

Gobelin stijl als woonkamer idee

Naast het ruime assortiment kussen zijn er ook Gobelin kleden. De kleden zijn 145 x 195 cm groot. Wil je de stijl iets rustiger houden? Combineer twee verschillende formaten kussens met dezelfde afbeelding, in plaats van twee verschillende afbeeldingen. Door verschillende maten kussens te gebruiken, vorm je een prachtig geheel in de kamer.

 

 Gobelin kussen paard

 

De collectie heeft niet alleen dieren, maar ook afbeeldingen van boekenkasten. In de boekenkast staan fotolijsten afgebeeld met dierenfoto’s. Hierdoor is boekenkast afbeelding uitstekend te combineren met de dieren Gobelin kussens. Natuurlijk zijn ook de kleden geweven en hebben de typische Gobelin uitstraling.

 

Bestel de Gobelin kussens online bij Gifts & More. Bekijk de gehele collectie!