Mars & More adopteert Zwitserse koe Sylvia


Op tv zie je vaak beelden van dieren die het heel slecht hebben. Van uitgemergelde honden tot verwonde beren. Deze beelden gaan ons door merg en been en we vonden dat we iets moesten doen. Daarom zijn we samen met Mars & More op zoek gegaan naar een dier dat onze hulp goed kan gebruiken.

Onze zoektocht

Adoptie Certificaat Mars & More Zwitserse koe Sylvia

Er zijn veel dieren in de wereld die hulp kunnen gebruiken. Denk bijvoorbeeld eens aan al die paarden die door heel het land mishandeld zijn/worden. Niet voor niets zijn er vele instanties die dit soort dierenleed proberen te voorkomen dan wel te verzachten. Zo zijn er ontzettend veel asielen en opvangcentra, is er de dierenambulance en sinds enkele jaren ook de dierenpolitie.


In onze zoektocht naar ons adoptiedier zijn we veel schrijnende gevallen tegengekomen. Wij hebben altijd een zwak gehad voor Zwitserse koeien, zoals je kunt zien aan onze collectie woonaccessoires met Zwitserse koeienprint. De Zwitserse koe is een uitstervend ras en dat vinden we verschrikkelijk.


Toen we dan ook het verhaal van koe Sylvia (9 jaar) hoorden, greep dat ons direct aan. Sylvia heeft jarenlang gediend als melkkoe, maar was volgens de eigenaar rijp voor de slacht. Gut Aiderbichl heeft haar gered en ze wordt momenteel dan ook verzorgd door hun vrijwilligers.

De Zwiterse koe

We willen je graag iets meer vertellen over de Zwitserse koe. Sylvia behoort tot de Tiroler Grauvieh die veelal in het westerlijk Alpengebied in Oostenrijk leven. Kenmerkend voor dit ras is dat ze vaak een een beetje een grauwe grijs/bruine kleur hebben. De volgroeide koeien kunnen wel 550 tot 650 kg wegen en de stieren 900 tot 1050 kg. Zwitserse koeien staan bekend om hun uitstekende kwaliteit melk en ook het vlees van de Zwitserse koe is erg populair. Dit maakt dat deze koeien vaak onder niet al te beste omstandigheden leven.  


Wij zijn erg blij dat Gut Aiderbichl Sylvia heeft weten te redden en we steunen hen zodat Sylvia nog een lang en gezond leven heeft.