Faux Fur

Bont is hip. Dat is het eigenlijk altijd al geweest. Denk maar aan onze verre voorouders, die liepen ook al in berenvellen.Natuurlijk hadden ze in de oudheid weinig keuze. Ze konden moeilijk een nylon jasje aantrekken als ze hun grot uitgingen om op jacht te gaan.

Koninklijk

Toen er eenmaal katoen gemaakt werd, nam de status van bont een andere wending. Van noodzakelijk berenvelletje ging het naar een luxeproduct. Door de eeuwen heen is het altijd iets geweest voor de rijken en de edelen. De hermelijnen mantels van de grote koningen die over Europa heersten, zijn hier een voorbeeld van. Dit jaar werd zo’n mantel weer onder een laag stof vandaan gehaald voor de kroning van onze eigen Willem Alexander.

 

Dames

In de jaren waarin de koningen een beetje uit de mode raakten, bleef bont nog steeds een hot item. Chique dames in Parijs en Londen hulden zich in zo groot mogelijke jassen met bontkragen en als het echt koud was, kwam er een flinke bontmuts bij kijken. Als je wilde tonen dat je geld had, droeg je bont.

 

Faux fur

Tegenwoordig is bont nog steeds een fijne warmhouder voor veel mensen. Het is zacht en mooi, maar meestal niet meer van echte dieren gemaakt. Grappig, want bij de meeste luxeproducten is het absoluut niet gaaf om een nepversie te hebben, maar bij bont is dit wel het geval. Een goede faux fur, zoals zo’n nepbontje in modetermen heet, is juist heel erg hip.

 

Kussentjes

En waarom zou je alleen jassen van nepbont maken. Je kan er nog veel meer mee doen. Nog mooier: die faux fur spullen kun je bij Gifts & More kopen (bekijk de categorie Softline Kussens). Fijne kussentjes die zo zacht zijn dat je ze alleen maar wilt knuffelen en dekentjes waar je met moeite onder vandaan kunt komen. En dat mag ook best, met de koude, korte dagen voor de deur. Ook heeft Gifts & More een shawl van faux fur in de aanbieding om uw winterjas net wat meer allure te geven. 

Softline kussen  Softline Kussen Faux Fur kussentje