De introductieweken van de hogescholen zijn alweer in volle gang en dit betekent dat de eerste schooldag bijna in zicht is. Voor de studenten is dit natuurlijk ontzettend spannend, maar voor de ouders ook! Met name als net de middelbare school is afgerond en je voor het eerst naar een hogeschool gaat. Er moeten veel beslissingen worden genomen, waaronder of je in een studentenhuis gaat wonen.

Wat moet jij als student allemaal gaan doen
Je kiest een opleiding die je aanspreekt en vervolgens kies je de stad waar deze opleiding wordt aangeboden. Is deze afstand te reizen met het openbaar vervoer of kies je er toch voor om op kamers te gaan? 
Het is natuurlijk een grote stap om het ouderlijk huis te verlaten en naar een studentenhuis te gaan. Er wordt niet meer voor je gekookt, je kamer wordt niet meer schoongemaakt en je hebt je ouders niet meer om je heen. 
In het begin is het zowel voor je ouders als voor jou erg wennen. Je ouders zullen je thuis missen en jij zal even moeten wennen aan je nieuwe omgeving. Daarnaast willen je ouders natuurlijk ook graag zien dat jij je thuis voelt op je nieuwe plek in een studentenhuis.

Ouders kunnen een nieuwe scholier natuurlijk ook helpen
Voor jullie, vaders en moeders van een student, u kunt uw zoon of dochter zich sneller thuis laten voelen in zijn of haar nieuwe woning. U kunt een leuke deurmat meegeven aan uw kind, bijvoorbeeld met de tekst ‘Welcome’. Nog voordat uw kind zijn woning ingaat, heeft hij al het gevoel thuis te zijn.
Daarnaast is een deurmat met een grappige tekst zoals ‘Be nice or go away’ ook leuk om te geven. Studenten kunnen hier natuurlijk om lachen en komen al met een glimlach hun studentenhuis binnen.In het weekend weer even heerlijk naar huis
De studenten zullen na een lange studieweek ook wel even naar het ouderlijk huis verlangen. Ondanks dat ze waarschijnlijk een grote tas met wasgoed hebben en op de dag dat ze vertrekken uw kasten en koelkast plunderen, bent u natuurlijk ontzettend blij dat ze langskomen.
U kunt uw kind zich ook thuis weer welkom laten voelen, door voor uw eigen voordeur een leuke deurmat te plaatsen. Een bijkomend voordeel is ook nog eens dat vuil van schoenen buiten in de mat blijft zitten zodat u geen vieze voetstappen in huis zal krijgen. 

Wij wensen jullie; de nieuwe studenten, veel succes toe met jullie opleiding en hopen dat jullie het naar jullie zin zullen krijgen. Daarnaast wensen wij de ouders ook succes toe; het zal eerst even stil zijn in huis, maar het went – echt waar!