5 tips voor een geslaagd barbecuefeest


Geniet jij ook zo van het mooie weer van de laatste tijd? Lekker een dagje naar het strand of het zwembad gevolgd door gezellig samen eten. Veel mensen nodigen dan ook familie en vrienden uit om gezellig te barbecueën. Maar wat komt er kijken bij een geslaagd barbecuefeest? Wij geven je 5 tips die je zeker een geslaagde avond bezorgen.

Tip 1: Met de juiste kussens verzeker je je van een comfortabele avond

Niets is zo vervelend als oncomfortabel zitten tijdens het barbecueën. Wat dacht je van harde stoelen of van te zachte kussens die geen steun bieden. Je wilt gewoon lekker kunnen genieten en je niet aan dit soort dingen ergeren. Zorg daarom voor zachte, maar toch stevige kussens. Goede kussens verzekeren je ervan dat iedereen heerlijk kan ontspannen.Lounge Club Sierkussens voor buiten


Maar voor wat voor kussens ga je? Wij zetten enkele opties voor je op een rijtje:

  • Box kussens gebruik je om op te zitten. Onze favoriet is dit witte Box Kussen.
  • Optimale steun in de rug met een stevig, stijlvol sierkussen. Onze favoriet zijn de sierkussens van de Lounge Club collectie. Deze zijn verkrijgbaar in meerdere afmetingen waardoor je zelf kunt kiezen wat op jouw stoelen of bank past.
  • Wat extra steun in de rug of nek nodig? Ga dan voor een stijlvol rolkussen.

Tip 2: Windlichten zorgen voor extra sfeer

Barbecueën doen we allemaal om het lekkere eten, maar vooral ook omdat we het gezellig vinden. Om het nog wat gezelliger en sfeervoller te maken in de tuin, kun je denken aan het plaatsen van kaarsen. Door ze in een mooi windlicht te zetten, voorkom je dat de kaarsen uitwaaien en het ziet er nog leuk uit ook.


Windlichten zijn er in vele soorten en maten, maar over het algemeen heb je 2 soorten windlichten:

  • Windlichten in de vorm van een lantaarn
  • Windlichten op een standaard


Welke ook je voorkeur heeft, windlichten verhogen de sfeer tijdens je barbecuefeest.


Bestel direct een sfeer verhogend windlicht >>

Tip 3: Plaids voor de wat koudere uurtjes

Verwacht je tot in de late uurtjes buiten te blijven zitten? Dan heb je kans dat de temperatuur (flink) terug gaat lopen. Zorg dat je daarop voorbereid bent. Plaats een vuurkorf in de tuin waar je allemaal gezellig omheen kunt zitten. Leg plaids klaar waar mensen onder kunnen kruipen. Alles om de avond goed af te kunnen sluiten zonder dat mensen kou vatten.

Tip 4: Bescherm jezelf en je tafel met keukentextiel

Giftsets keukentextiel met dierenprint

Herken jij dat ook: je bent lekker aan het barbecueën en je knoeit. Je kleding zit onder de vet- en sausvlekken en ook de tafel is een zooitje. Stel je voor dat je je ook nog eens brand aan de barbecue. Dat is wel een domper op een gezellige etentje, maar wij hebben de oplossing.


Ovenwanten & schort

Maak gebruik van ovenwanten en een schort als je achter de barbecue staat. Met ovenwanten voorkom je brandwonden op je handen. Dankzij het schort is je kleding beschermt en als je het juiste schort kiest, zie je er nog eens stijlvol uit ook. Onze favoriet is het keukentextiel van de Lounge Club serie. Ben je in voor een unieke outfit? Bekijk dan onze giftsets keukentextiel met dierenprint.


Wasbare placemats

Maak gebruik van wasbare placemats om je tafel te beschermen. Placemats zien er leuk uit op tafel en doordat ze wasbaar zijn, kun je ze direct na het etentje in de wasmachine doen. Zo voorkom je dat je tafel beschadigd raakt en dat je moet boenen om alles schoon te krijgen.

Tip 5: Zorg voor heerlijk eten & drinken en goed gezelschap

Wat is een geslaagde barbecue zonder heerlijk eten & drinken en goed gezelschap? Zorg er daarom voor dat je heerlijk eten in huis hebt. Let daarbij op dat je voor ieder wat wils hebt. Een andere optie is een barbecue ‘American Style’. Hierbij neemt iedereen wat mee en heeft niet 1 persoon alle kosten. Spreek, als je een ‘American’ barbecue gaat houden, goed met elkaar af wie wat meeneemt zodat er genoeg variatie is. Tot slot: zorg dat je in goed gezelschap verkeert. Samen zijn, samen eten en samen drinken is toch het allerleukst?

Heb jij nog een tip die je absoluut met ons wilt delen? We horen het graag!


Namens het Gifts& More team wensen we jou en je gezelschap een geweldig barbecuefeest.