Makkelijk en goedkoop sfeer met woonaccessoires

Hoe creëert u sfeer in uw woonkamer? Voor sfeer in uw woonkamer hoeft u geen nieuw bankstel of kast te kopen. Kleine en goedkope aanpassingen doen al vaak de truc. Denk bijvoorbeeld aan landelijke woonaccessoiressierkussentjes of kaarsen.

Maar waar begint u nu? Het is handig om eerst even rond te kijken in uw woonkamer. Welke meubelstukken staan centraal? Welke kleur is uw bankstel en welke tinten passen daar mooi bij? Welke accessoires heeft u al staan? Maar vooral: op welke woonaccessoires bent u uitgekeken? Haal de accessoires weg die u niet meer mooi vindt. Begin met een schone lei.  

Zoek inspiratie. Bekijk verschillende soorten thema’s. Het is verleidelijk om snel terug te vallen op uw oude smaak. Dat is niet erg, maar kijk ook eens naar iets nieuws. Iets waar u niet gelijk op zou vallen. U kunt nog eens verrast komen te staan. Ter inspiratie staan hieronder verschillende thema’s.

Landelijk

Bij een landelijke sfeer moet u denken aan donkere bruintinten en natuurlijke materialen. Uw woonruimte kan al snel kleiner ogen als deze te donker wordt. Gebruik daarom in combinatie met de donkere tinten ook beige en zandtinten. Hierdoor oogt uw woonkamer opener en frisser. Als u een lichte woonkamer als basis heeft is dit perfect. Een aanrader is om één accessoire aan te schaffen wat uw pronkstuk is. Bijvoorbeeld aan een kale muur een gewei van een edelhert of damhert te hangen. Dit vrij grove pronkstuk kunt u zachter maken door sierkussentjes van diverse materialen. Verschillende formaten kussens maken de sfeer wat speelser. Maak de sfeer af met beige en lichtbruine kaarsen.

 

Beach life

Vooral in de zomerperiode is deze sfeer een aanrader. Zachte tinten als gebroken wit, zandtinten, lichtbruin of lichtgrijs passen bij deze look. Kussens met bijpassende teksten die bij standtenten en loungehoeken horen. Verder kunt u uw vaas dit keer niet vullen met bloemen, maar met strandzand en schelpen. Leg een paar losse grote schelpen, zwerfhout of keien op uw salontafel. Als u meer houdt van een strakkere sfeer, leg de losse materialen op een (houten) dienblad of een kaarsplateau.

 

Let the animal out

Wilt u dit keer echt wat anders? Ga voor het opvallende dierenthema. Een foto van een Jack Russell op uw kussens of van een mopshond. Een ander idee is om alleen maar boerderijdieren te gebruiken. Schapen, koeien, kippen en paarden. Canvasdoeken met lammetjes in een grasveld vol met paardenbloemen staan vooral in de lente erg gezellig. Vindt u dit thema iets te gewaagd? Kies dan eerst één item. Plaatst dit in uw woonkamer en kijk er een weekje tegenaan. Vindt u het mooi dan kunt u op dat moment altijd meer accessoires toevoegen.

 

Nog een tip. Verander niet gelijk het voorspelbare, zoals altijd de kussens. U kunt bijvoorbeeld ook uw lampenvoeten veranderen in een compleet andere stijl.

Al kriebels gekregen? Aan de slag!