Lammetjes staan buiten vrolijk te mekkeren en ook de tuin staat eindelijk écht in bloei, dat betekent voor vrouwelijk Nederland dat het tijd is voor de grote lenteschoonmaak. Het hele huis wordt overhoop gehaald en alle oude spullen vliegen de deur uit. Tijd voor verfrissing en vernieuwing!

sierkussens

Door natuurlijke materialen het huis binnen te halen creëert u een warm en sfeervol interieur. Het toevoegen van sierkussens is een hele betaalbare en simpele manier om dit te doen. Maar welke passen het beste bij uw interieur? Eén groot kussen of meerdere kleine kussentjes? Gedecoreerd of effen? Kiest u voor katoen, kelim, wol, canvas of misschien wel voor leren kussens? De onderstaande ‘basisregels’ maken de zoektocht naar de juiste kussens een stuk eenvoudiger.

Grootte:
De meeste sierkussens zijn tussen de 40-50 x 40-50 cm, deze zijn geschikt voor een bank of stoel van gemiddeld tot groot formaat. Is uw bank of stoel niet zo groot ga dan voor een kleiner formaat.

Aantal:
Kies altijd voor een oneven aantal kussens. Om het juiste aantal te bepalen is het ook dit keer van belang te kijken naar de grootte van uw meubel. Voor een kleine stoel is één kussen voldoende, maar is het voor een loveseat dan is het beter te kiezen voor 2 kussens. Vijf kussens is een mooi aantal voor een grote bank.

Vulling:
Kussenhoezen worden veelal gevuld met veren, schuim of een synthetische mix. Met name de polyester kussensvullingen  zijn het meest comfortabel en behouden het beste hun vorm. De andere kussenvullingen zijn minder comfortabel maar blijven ook zeker goed in vorm.

Prints & kleuren:
Voor een gemiddelde tot grote bank kunt u het beste kiezen voor twee effen kussens aan het eind, in contrast met de kleur van de bank. In het midden daarentegen kunt u juist beter voor een sierkussen kiezen die overeenkomt met de kleur van de bank, maar die een opvallende vorm heeft. Dit kunnen vierkante hele kussens zijn, maar ook rechthoekige halve kussens. Dit is tevens de juiste plek voor sierkussens met een prachtige print of druk patroon. Van strepen tot blokjes en van gobelin tot dieren, wees vooral niet bang om het met elkaar te mixen!

Nu u op de hoogte bent van de 'basisregels' op het gebied van sierlijke bankkussens wordt het een stuk gemakkelijker de juiste te vinden. Zo creëert u straks een sfeervol en compleet landelijk, industrieel of een brocant interieur.

Ready to go shopping! Kijk nu bij onze nieuwste kussens

Mocht u toch nog  vragen hebben, dan helpt Gifts & More u natuurlijk graag verder.