Plastic Tasjes Opberger


1 januari 2016 is het zover, dan mogen winkeliers geen gratis plastic tasjes meer bij je aankoop meegeven. Zorg dus dat je goed voorbereid 2016 in gaat. Koop bijvoorbeeld een mooie boodschappentas waar je al je aankopen in mee kunt nemen. Of spaar de (kwalitatief) goede plastic tassen op en bewaar ze ergens in huis. Ben je bang dat het een rommeltje wordt? Een opberger voor je plastic tasjes kan dan uitkomst bieden.

Aanleiding verbod

Wat is nu precies de aanleiding van het verbod? Uit onderzoek, in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, is gebleken dat ieder van ons in Nederland gemiddeld 170 plastic tassen per jaar krijgt. De meesten daarvan belanden op straat of in de prullenbak. Dit vindt de overheid zonde en wij snappen dat wel.

Niet alleen zorgt al dat plastic ervoor dat onze straten sterk vervuilen, het belandt ook op andere plekken zoals in de zee en in natuurgebieden. Daar brengt het ons milieu ernstige schade toe, waardoor onder meer dieren in de problemen komen. Wij vinden het dus belangrijk dat het gebruik van plastic verder teruggedrongen wordt om het leven van mens en dier te verbeteren.

Introductie opberger voor plastic tasjes

Begin 2003 introduceerde het merk Mars & More als eerste ter wereld de backbag: een handige katoenen zak die aan zowel de boven- als de onderkant open is. Aan beide kanten kun je eenvoudig tasjes erin stoppen en eruit halen. We zetten graag enkele voordelen van dit leuke hebbedingetje voor je op een rij:

  • Handig in gebruik
  • Al je plastic tasjes op 1 plek
  • Je zult sneller je plastic tasjes hergebruiken
  • Verkrijgbaar met leuke prints
  • Ruimte besparend

Voorbereid 2016 in

Met de feestdagen en vele leuke shopuurtjes voor de deur, kun je er vanuit gaan dat je nog een heleboel tasjes gaat krijgen. Bestel dus vandaag nog zo'n handige tasjes opberger en bewaar je verzameling op 1 plek. Zo weet je zeker dat je voorbereid bent op leuke uurtjes shoppen in 2016.