Morgen zal dit liedje weer veel voor je gezongen worden!

De kinderen zijn van tevoren al druk bezig geweest met het uitzoeken en uithollen van een suikerbiet. Sommige kinderen vervangen de traditionele suikerbiet door een mooie kleurrijke lampion.

Niet alleen de kinderen bereiden zich voor. U natuurlijk ook, door snoepgoed in te slaan voor Sint Maarten. Maar hoe zorgt u ervoor dat die donkere Sint Maarten avond extra gezellig wordt? Door de voordeur sfeervol aan te kleden. Hierdoor weten de kinderen ook dat zij bij u een liedje kunnen zingen. Moeilijk hoeft het niet te zijn! Want u besluit het op te lossen met een paar mooie windlichten. Net voordat de eerste kinderen komen, steekt u de kaarsjes aan in het windlicht en alle kinderen zullen straks zien dat u thuis bent. Vervolgens legt u de lekkernij op een mooi aluminium dienblad en u bent helemaal klaar voor de zingende kinderen!

Het is half 7 ’s avonds en de kinderen verzamelen zich met vriendjes en vriendinnetjes. De waxinelichtjes worden aangestoken en de lampjes in de lampion aangeklikt. De tassen hangen over schouders van de kinderen en zij zijn er klaar voor.

Daar gaan ze! De eerste voordeur. Ze spreken nog snel af welk liedje ze gaan zingen en bellen vervolgens aan...

 

‘’Elf november is de dag, dat mijn lichtje, dat mijn lichtje.. 11 november is de dag, dat mijn lichtje branden mag.’’

 

Daar staan ze te zingen voor u. Natuurlijk geeft u de kinderen een beloning omdat ze mooi hebben gezongen. Het dienblad is gevuld met chocolade, lolly’s en ander snoep en de kinderen weten soms niet wat ze moeten kiezen. Vol trots stoppen ze uiteindelijk het snoep in hun tas en lopen naar de volgende voordeur. De tassen zitten vol en het wordt al laat, het is tijd om naar huis te gaan. Natuurlijk zijn de lekkerste snoepjes al uit hun tassen gesnoept.

U wacht tot de laatste kinderen aan de deur hebben gezongen en ruimt het snoep dat op het dienblad lag weer op. Voor het dienblad heeft u alweer een plek gevonden, op de salontafel. Leuk met kaarsen erop of kastanjes. U kijkt nog even naar de windlichten bij de deur en ziet vervolgens dat deze de komende weken wel mogen blijven staan waar ze nu staan. Dat brandende kaarslicht was toch wel erg sfeervol en uitnodigend.

Bent u al klaar voor Sint Maarten? Zie hier hoe wij de voordeur sfeervol hebben aangekleed met windlichten! Bestel ze nu online bij Gifts & More.